Beregening & Irrigatie

Op het gebied van irrigatie en beregening is Reijnen Mechanisatie Siebengewald Úw beregeningsspecialist.

Reijnen Mechanisatie werkt op het gebied van beregeningsmachines en apparatuur al jarenlang met de firma RM uit Trescasali samen.

RM is één van de werelddealers op het gebied van irrigatie en beregeningmachines en dankt zijn succes aan een onderbroken aanwezigheid op de huidige markt sinds 1952 en heeft zijn leadership veroverd dankzij de meest geavanceerde technologie, een volledig gamma aan producten, de betrouwbaarheid van de performances van haar machines en de samenwerking met haar dealer Reijnen Mechanisatie Siebengewald, die met haar serviceteam dagelijks voor u klaarstaan.

RM Beregeningshaspels kenmerken zich door hun hoogwaardige constructie en kwaltiteit, bedieningsgemak en hun unieke energiebespaardende aandrijfsysteem.

Met name de wijze van aandrijving tijdens het oprollen van de haspel is zo ontworpen dat er enkel een geringe mate van energie verloren gaat in het aandrijfsysteem. Doordat er enkel een geringe hoeveelheid water uit de hoofdstroom tussen invoer/aansluiting en trommelingang wordt afgetakt en naar een turbine wordt geleid gaat er voor het oprollen van de slang bij een machine van bijvoorbeeld 400m/110mm niet meer dan 0,3 bar aan druk verloren ( bij oprolsnelheid 20m/uur., sproeiernozzle 28mm., ingangsdruk 9 bar).

Dit gegeven maakt het mogelijk om tov. een willekeurige andere machine welke voor de aandrijving soms tot meer dan 1 bar nodig heeft voor de aandrijving de ingangswaterdruk kan verlagen ( in dat geval met 0,7 bar). Een verlaging van de ingangswaterdruk geeft een aanzienlijke besparing aan benodigde energie voor aandrijving van de waterpomp. Dus met andere woorden:  Besparing van deze energiekosten merkt u direct in besparing van de kosten van de brandstof!

Op het gebied van bedieningsgemak kan een RM beregeningshaspel worden uitgevoerd met een komputer met GSM telefoonkaart welke U actuele informatie over de machine kan geven tijdens gebruik. Informatie ontvangen via sms (resterdende irrigatietijd,actuele oprolsnelheid) eventueel via uw telefoon de machine stopzetten behoort tot een van de mogelijkheden.

RM produceerd beregingsmachines  met slangdiameter 32 tot 160 mm. en lengte's van 80 tot 700 meter.  

  

Op het gebied van beregeningspompen werkt Reijnen Mechanisatie al jarenlang met de firma Meccanica Cremonini uit het italiaanse Roncoferaro samen

De firma Meccanica Cremonini is een echt Italiaans familiebedrijf, opgericht in 1906, en welk zich hoofdzakelijk op het gebied van ontwikkeling en productie van pompapparatuur bezig houd.In de loop der jaren heeft de firma Cremonini reeds meer dan 125 motorpompen van hoogwaardige kwaliteit voor ons geproduceerd welke hun weg naar de eindgebruiker vonden.